Zoom'da Açıklama ve Uzaktan Kontrol Özellikleri

Zoom online platformunda derslerin en interaktif şekilde takip edilebilmesi için kullanılan açıklama ve uzaktan kumanda özelliklerinin anlatımı hakkında.

Annotation

Zoom'da ekran paylaşıldığında, hem eğitmen hem de öğrenciler bir kalem veya diğer temel araçlarla ekrana yazı yazabilir ve vurgulayabilir.

Eğitmen Görünümü

1. Bir ekranı paylaşırken eğitmen gözünden not ekle seçeneğini kullanmak için ekran paylaşım özelliklerine sahip mini pencerede "Annotate" yazısına tıklayın.
  1. Tıkladıktan sonra seçenekler görüntülenecektir, buradan tüm özellikleri kullanabilirsiniz.

Öğrenci Görünümü

1. Eğitmeniniz bir ekranı paylaştığında açıklama ekleme seçeneğini kullanmak için, ekran paylaşım özelliklerine sahip mini pencerede "Görüntüleme Seçenekleri"ne tıklayın.
  2. Tıkladıktan sonra seçeneklerde " Not Ekle " ye tıklayın.

Remote Control

Uzaktan Kontrol özelliği, ders sırasında başka bir katılımcının ekranını kontrol etmenizi sağlar. Başka bir katılımcının ekranının Uzaktan Kontrolünü talep edebilirsiniz veya diğer katılımcı kontrolü size verebilir.

Eğitmen Görünümü

1. Bir ekranı paylaştığınızda, eğitmen gözünden Uzaktan Kontrol seçeneğini kullanmak için ekran paylaşım özelliklerine sahip mini pencerede "Uzaktan Kumanda" metnine tıklayın.

Tüm istekleri Otomatik Kabul Et: Bu seçenek, gelen tüm istekleri otomatik olarak kabul eder.

Pano paylaş: Bu seçeneği işaretlediğinizde pano paylaşımı gerçekleştiriyorsunuz.

Fare/Klavye Kontrolü Verme: Öğrenciye fare ve klavyeyi birlikte kullanma yetkisi verilir.

Öğrenci Görünümü

1. Eğitmeniniz bir ekranı paylaştığında Uzaktan Kontrol seçeneğini kullanmak için ekran paylaşım özelliklerine sahip mini pencerede "Seçenekleri Görüntüle"ye tıklayın.
  2. Tıkladıktan sonra çıkan seçeneklerde "Uzaktan Kontrol İste" seçeneğine tıklayın.
  3. Uzaktan kontrol iste seçeneğine tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi mini bir pencere açılacaktır. Bu pencerede İstek butonuna tıkladıktan sonra ekranı paylaşan kişiye izin verilecektir.

1. Sen "... 'in ekranı kontrol edebilirsiniz" metinden kontrole sahip olduğunu anlayabiliriz. Uzaktan Kontrol özelliğini kapatmak için tekrar View Options'ne tıklayıp Give up Remote Control seçeneğine basmanız yeterli olacaktır.

Bu kadar!