Ücretsiz edX Kurslarına Nasıl Kayıt Olunur?

edX Nedir?
edX, üniversite düzeyinde online derslerin bulunduğu bir eğitim platformudur. İçerisinde ücretli ve ücretsiz dersler yer alır ve öğrencilerine, aldıkları dersin sonunda sertifika kazanabilme imkanı sunar.

Ücretsiz derslere erişim için www.edx.org sitesini kullanmayınız, bunu yerine ücretsiz derslere erişim için https://enterprise.edx.org/mef-university/ sitesini kullanınız.

edX'e giriş yaptığınızda, aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda pembe ile işaretli kısımdaki Click here yazısına tıkladıktan sonra MEF Üniversitesi Dashboard sayfasına erişin.
  1. Ücretsiz sertifika alabileceğiniz kursları görüntülemek için "free to me" seçeneğini seçerek arama yapabilirsiniz.

1. DemoX adlı kursa kayıt olalım. Kursa tıklayalım.
  1. Kursa tıkladıktan sonra çıkan ekranda Enroll kutusuna tıklayalım. Aynı zamanda bu ekranın sağ alt kısmında ders hakkında bilgileri görebilirsiniz.

1. Enroll kutusuna tıkladıktan sonra karşımıza böyle bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada kırmızı ile gösterilen bölgedeki kutucuğu işaretledikten sonra aktifleşen Yes, continue kutucuğuna basalım.

1. Kursa kayıt işlemimiz gerçekleşti. Artık kursa istediğiniz zaman girip dersleri izleyebilirsiniz.

edX'ten MEF öğrencisi olarak 100+ dersten istediğiniz kadarını ücretsiz olarak sertifikasıyla birlikte alabilirsiniz.

Lütfen kaydolduğunuz kursun bitiş tarihine bakın.