EdX Abonelik Aktivasyonu Nasıl Etkinleştirilir?

edX Nedir?
edX, üniversite düzeyinde online derslerin bulunduğu bir eğitim platformudur. İçerisinde ücretli ve ücretsiz dersler yer alır ve öğrencilerine, aldıkları dersin sonunda sertifika kazanabilme imkanı sunar.
edX Abonelik Aktivasyonu işlemleri için "no-reply@registration.edx.org"'den bir davetiye maili almış olmanız gerekmektedir. Gerektiğinde spam kutunuzu kontrol ediniz.

1. edX Abonelik Aktivasyonu

1. Aşağıdaki görseldeki gibi bir mail geldikten sonra, Activate Your Licence linkine tıklayın.

1. Linke tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir sayfa karşınıza çıkacaktır. MEF mailinize ait olan edX hesabınız ile giriş yapınız. Kişisel mailiniz ile giriş yapmayınız.
Eğer daha önce hesap oluşturmadıysanız yazımızın sonundaki edX Hesabı Açma başlığına gidiniz.
  1. Sign in butonuna tıkladıktan sonra, edX Dashboard sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada turuncu ile işaretlenen yerde aktive işleminizin başarılı olduğunu görebilirsiniz. Kırmızı ile işaretlenen yer, enroll olduğunuz kursları görebileceğiniz yerdir. Pembe ile işaretlenen yer, edX ile anlaşmamızın ne zamana kadar süreceği yani sertifika alabilmek için kursları ne zamana kadar bitirmeniz gerektiğini gösteren yerdir. Mavi ile işaretlenen Find a Course kısmına tıkladığınızda ise alabileceğiniz kursları görebileceğiniz bir sayfaya yönlendirilirsiniz.

2. edX Hesabı Açma (Hesabı olmayanlar için)

1. Aktivasyon linkine tıkladıktan sonra açılan görselde eğer edX hesabınız yoksa Create an Account seçeneğine tıklayınız.
  1. Bulunan boşlukları doldurup Create Account seçeneğine tıklayınız.

1. Create Account seçeneğine tıkladıktan sonra, bu sayfada yazdığınız emailinize aşağıdaki gibi bir mail gelecektir. Activate Your Account seçeneğine tıklayıp kendi hesabınızı aktifleştirmeniz gerekiyor.

1. Activate Your Account seçeneğine tıkladıktan sonra, aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Hesabınız aktive olmuş demektir.

1. edX hesabınızı oluşturduktan sonra, size gelen edX aboneliği mailine tıklayıp oluşturduğunuz hesapla edX aboneliğinizi başlatmanız gerekmektedir. Bu kısımda, yazımızdaki edX Abonelik Aktivasyonu başlığına gitmeniz ve o adımları tamamlamanız gerekmektedir.